Your green support

Op aandringen van de composteringsbedrijven moest er voor de vervuilde compost een oplossing gevonden worden. Er moest een trosbeugel komen welke verteerbaar is en tegelijkertijd gevoelig is voor een magneet systeem. Al snel werd duidelijk dat metaal dé materiaalsoort bij uitstek is, want door middel van een magnetische, industriële schaal boven een lopende band te positioneren, kan de afvalverwerker metaal onttrekken uit het organische afval.

Naast de ‘magnetische voorwaarde’ moest de trosbeugel kwalitatief zijn.

Wij presenteren de Crop Curv: een metalen trosbeugel wat de stengel met vrucht van de tomatenplant ondersteunt.

Het ontwerp

Een product ontwerpen dat moest concurreren tegen de (huidige) lage kost- en verkoopprijzen van plastic spuitgietproducten én wat voldoende stabiliteit geeft, was onze grootste uitdaging. Het probleem met het globale basismateriaal was vrij snel opgelost. De stabiliteit bleek de allergrootste uitdaging. Het ontwerp moest namelijk dusdanig eenvoudig zijn waardoor het fabricageproces geen afbreuk doet aan het gebruiksgemak en de werking ervan.

Voor- en achteraanzicht

VooraanzichtAchteraanzicht

De keten

Een circulaire keten heeft geen beginpunt. Om een dergelijk product te laten slagen zijn er meerdere partijen nodig en voor deze partijen is samenwerking in de volledige keten noodzakelijk. Elke partij heeft zijn eigen belangen, maar we hebben duidelijk een gezamenlijk einddoel.

De fabrikant

Voor de fabrikant geldt dat door de enorme aantallen trosbeugels die jaarlijks gebruikt worden, er productieprocessen kunnen worden ingezet waarmee er geconcurreerd wordt met plastic trosbeugels.

De kweker

Voor de kweker betekent dit lagere aanlever- en verwerkingskosten welke in balans zijn met de kostprijs van de metalen trosbeugel.

De afvalverwerker

Voor de afvalverwerker betekent dit, dat al het aangeleverd organische materiaal plasticvrij is en de verwerkings- en filter-kosten aanzienlijk lager zullen uitvallen.

Schoon afval

Het aangeleverde groenafval wordt geclassificeerd in drie groepen:

Schoon afval.
Licht vervuild afval.
Zwaar vervuild afval.

Bij binnenkomst volgt een inspectie waarbij de hoeveelheid niet-groen afval de classificatie bepaalt. Elke afvalgroep heeft een apart tarief wat in rekening wordt gebracht bij de aanbieder. Vervolgens wordt al het groenafval verhakseld (tot kleine stukken verwerkt) en worden de diverse afvalstromen in de juiste verhouding gemengd en in één van de 16 composteringstunnels uitgereden. Na twee weken behandeling in de composteringstunnel is het omgezet naar hoogwaardige compost. In deze compost is geen plek voor plastic deeltjes, wat als pure vervuiling geldt voor de nieuwe gebruiker. De meerwaarde van schone compost vertaalt zich in een hogere verkoopprijs van zuiver gecertificeerde compost.

Het uiteindelijke ontwerp van onze trosbeugel is goedgekeurd door composteringsbedrijven en al het groenafval dat wordt aangeleverd met daarin onze trosbeugels (en ringetjes van de Tom-System) zullen vanaf nu de classificatie ‘schoon’ krijgen.

Ook een grote smile?

Kom er achter wat de Crop Curv voor uw bedrijf kan betekenen. Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.

Door dit formulier te verzenden, ga je akkoord met onze privacy policy.